7 Mayıs 2012 Pazartesi

2.Ulusal Antalya Karikatür Yarışması Ödülleri Verildi ve Usta Altan Erbulak Anıldı...


2. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasının sergisinin açılışı, ödül töreni ve törenin ardından bu yıl adına ödül verilen 1988'de yitirdiğimiz çok renkli mizah ustası Altan Erbulak için yapılan anma söyleşisi 5 Mayıs Cumartesi günü, Antalya AKM Perge Salonunda gerçekleşti.

Karikatür Yarışmasının, yarışma sergisinin açılışı 5 Mayıs Cumartesi günü, Antalya'da AKM'nin fuayesinde yapıldı. Kurdelanın kesilmesi ardından verilen konuklar yarışmada sergilenen karikatürleri incelediler. Ardından AKM Perge Salonunda gerçekleşen yarışmanın ödül töreninde ilk konuşmayı, bu yarışmanın mimarlarından, jüri üyesi Cihan Demirci yaptı. Jüride görev yapan arkadaşları; Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Ferit Avcı ve Akdağ Saydut'u da temsilen konuşan, yarışma ve katılım hakkında bilgiler veren Cihan Demirci, geçen yıl 167 karikatürcünün katıldığı yarışmaya bu yıl 275 karikatürcünün katıldığını, katılan karikatür sayısının 493 olduğunu, ilk yıla göre ciddi bir artış olduğunu, özellikle çok genç, çok yeni karikatürcü adaylarının yarışmaya yoğun bir ilgi gösterdiklerini söyledi.

Konuşmasında karikatürün yaşadığı baskılara da dikkat çeken Demirci, karikatürün "vicdanımızın sesi" olduğuna dikkat çekti. Ödül töreni sonrası yapılacak Altan Erbulak ustayı anma söyleşisine, çok arzu ettikleri halde katılamayan Erbulak ailesi fertleri; Füsun, Sevinç ve Ayşe Erbulak'ın özürlerini de iletti.

Ardından söz alan Antalya büyükşehir belediyesi başkanı Prof. Mustafa Akaydın da mizahın gücünden bahsederek, katılımdaki büyük artıştan memnuniyetini dile getirdi. Daha sonra yarışmada ödül kazanan karikatürcülerin ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği kazanan ve ödülünü almaya Ankara'dan gelen yılların usta çizeri Sait Munzur'a plaketi belediye başkanı Mustafa Akaydın tarafından verildi. Yarışmanın bu yılki birincilik ödülü 3000 TL olarak saptanmıştı. Yarışmada "Altan Erbulak" adına konulan özel ödülü kazanan Kürşat Zaman, Jüri Özel Ödülünü alan Tuncer Özer, yarışmanın üçüncülük ödülü sahibi Oğuz Demir ile Jüri Özendirme Ödülü kazanan 16 yaşındaki Antalyalı genç çizer Berk Selçuk törene katılan çizerler arasındaydı. Yarışmada ödül aldığı halde törene katılamayan yarışma ikincisi Mehmet Kahraman'a, mansiyon sahipleri; Ömer Çam ve Asuman Küçükkantarcılar'a, Jüri Özendirme Ödülü kazanan Utku Kalıpçıoğlu ve Baret Kazazoğlu'na ödülleri daha sonra iletilecek.

Yarışmanın ödül töreninin ardından, yarışmada jüri üyeliği yapan Cihan Demirci, bu yıl adına ödül konulan, çok yönlü, çok renkli mizah ustası Altan Erbulak için hazırladığı "Bir Sıcak Kahkaha" başlıklı görsel sunumlu söyleşisini gerçekleştirerek, salondaki konuklara 59 yıllık ömrüne sayısız üretimi sığdıran, pek çok sanatsal işi hakkıyla yapan ama her zaman "Öncelikle karikatürcüyüm" diyen müthiş usta Altan Erbulak'ı anlattı.

Kaynak : www.mizahhaber.blogspot.com

7 yorum:

  1. Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek bizi çok mutlu eder.

    YanıtlaSil
  2. Hem bu anlamlı yarışmanın düzenlenmesi sebebiyle tüm organizatörleri, hem katılım gösteren tüm karikatürüstleri, hem de almış olduğunuz ödülden dolayı sizi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. yoldy35 ve hco ;
    Çok teşekkürederim,sağolun

    YanıtlaSil
  4. I liked this blog!
    Cheers from Argentina.
    HD

    YanıtlaSil
  5. Humberto , thank you very much :)

    YanıtlaSil