10 Eylül 2013 Salı

Kentleşme - the urbanization !

Kentleşme ve onun yanında getirdiği yoğun betonlaşma , artık etrafımızda tek tük kalan ağaçlara doğru iyiden iyiye yaklaşmakta! Ben ve benim gibi doğasever diğer insanlar için bu tam bir eziyet iken , orada yaşayan hayvanlar için de yaşamın sonu demek...
(resmi büyük görmek için uydu haritasından şehirlere bakın...)

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sağol Engin , eski karikatürlerimdeki çizimlerimden oluşturduğum bir kolaj çalışması oldu... Yani bir nevi; Beslediğim tavuktan yumurta almaya başlamak gibi oldu bu :)

      Sil
  2. Yaratıcı ve anlamlı bir kolaj olmuş.. Ellerine sağlık sevgili Kürşat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esin.
      Aynı konuyu gündemimize almışız:)

      Sil
  3. Harika bir çalışma olmuş.

    Tek tük kalan ağaçlar için çözüm hazır gibi.
    Geçenlerde Ankara'da plastik ağaçlar gördüm, gözlerime inanamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeugma.
      Sonbahar gelip yapraklar dökülmeye başlayınca, plastik ağaçların tüm foyası çıkacaktır ortaya.Üstüne kurmalı plastik kuşlar da koysunlar bitsin bu iş...

      Sil
  4. AHH KURŞAT'IM AHH NE OLACAK BU DÜNYANIN HALİ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızılderili şefinin dediği olacak sanırım ; ''Son balık tutulduğunda,son ırmak kuruduğunda,son ağaç kesildiğinde, insanoğlu paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak...''
      Serkan'ım senmisin?

      Sil
  5. Harika!
    İstanbul'da insalık suçu işleyen böyle kolajı yapılası ucubeler var maalesef. Canına okuyorlar güzelim şehrin!

    YanıtlaSil
  6. Sağol Hamza.. Yeşillik ve ağaçlık değer görmezken , odunluk çok revaçta bu aralar ...

    YanıtlaSil
  7. Muhteşemmm...
    Kendi halinde yaşamaya çalışan zavallı ağaçların üzerine tüm görkemi ile çöreklenmiş bir kentadam... Çok etkileyici..
    Ellerine sağlık aşkım.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Burcu'cum..
    Bilgisayarıma ben de ''Kentadam'' olarak kaydetmiştim bu çizimi.
    Kent baba, Doğa ana'ya karşı..Olan arada biz çocuklara oluyor :)

    YanıtlaSil
  9. Genel kanı 3. dünya savaşının çıkmasını pek olası görmüyor; çünkü savaşın facia ile sonuçlanacağı kestirilebiliyor ve herkes ondan uzak durulması gerektiğini biliyor. Yani savaş çoğunluğun işine gelmiyor. Oysa hızla yaklaşan, savaştan bile daha büyük, daha geçekçi bir tehlike var; o da çevrenin insanoğlu tarafından katledilmesi... Kazanç ve kar uğruna bir takım insanların görmezden geldiği, yeterince önemsenmeyen büyük bir tehdit bu. Tüm dünya insanlarında yaratılacak ortak farkındalık ve bireylerin kişisel hak olarak temiz çevreyi talep etmesi, kirletene tepki vermesi ile aşılması gereken önemli bir sorun... Bu farkındalığı yaratmaya hizmet eden çok güzel bir çalışma olmuş Kürşat. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın arkadaşım,kalemine sağlık...Ben de bu konuda sana katılıyorum, savaşlar eninde sonunda bir anlaşmaya varılıp sonlanıyor.Fakat tükenmiş bir doğa bir daha yerine konulamaz bir değerdir.
      Umarım devletler bu gerçeğin farkına geç olmadan varırlar...

      Sil
  10. kürşat bey sizin karikatürlerinizi çok beğeniyorum.Benimde yeteneğim var fakat geliştirmem lazım neler önerirsiniz.Birde karikatürlerinizi facebook sayfamda paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Yakup kardeşim.isim ve link vererek karikatürlerimin paylaşılmasında sakınca görmüyorum...Karikatür yeteneğin yazılı karikatüre mi yoksa yazısız karikatüremi daha yatkın, ona bakmak gerekir.Teknik kısımları konusunda karikatürü geliştirmeye yardımcı bir çok siteler var,oradan faydalanabilirsin. Asıl önemli olan fikir bulma bölümü için de bol düşünce idmanı,iyi gözlemler ve okumak gerekir benim şahsi düşünceme göre.
    Yani burada bir kaç satırla anlatamayacağım kadar derinliği olan çok güzel bir sanat dalıdır karikatür.Başarılar dilerim arkadaşım.Yine de sormak istediğin bazı şeyler olursa mail adresimden yazabilirsin.

    YanıtlaSil
  12. kürşat kardeşim yine döktürmüşşün eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ali abi , beğenmene sevindim...iyisindir umarım...

      Sil