18 Mayıs 2015 Pazartesi

At / Horse

                                    At / Teknik : Tuval üzerine Yağlıboya / Ebat : 110cm x 85cm
                                                  Horse / Oil paint / Size:110cm x 85cm
                                                               Kürşat Zaman
 
 

14 yorum:

  1. elinize sağlık, AT zaten çok güzel bir canlı.. Oranları ne güzel tutturmuşsunuz :) referanslı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşenur hanım teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.
      Dediğiniz gibi ; At ''kendi başına bir sanat eseri'' , o yüzden çizerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile...Çocukluğumdan beri dedemin atları ile haşır neşir olduğumdan dolayı da detaylar konusunda yabancılık çekmiyorum :)

      Sil
    2. ne demek, güzel şeyler takdir edilmeli!

      Sil
  2. kulaklarını dışa çevirdiğinize göre biraz ürkmüş ve endişeli bi kır kısrak gibi (aygır olarak çizdiyseniz lafım yok) çizmişsiniz gibi geldi bana sevdiğinizi gösterme biçiminiz sizin ruh halinizi yansıtmış olabilir mi.?en azından hayvanın tüyleri kısa yaz mevsiminde olmanız iyiye işaret bir ara bi balık avı yaparsınız ruhaletiniz değişir.:))))))saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanıcı adım ; Gözlemlerinizden anlaşılıyor ki ; Atlar ile ilgili bilginiz var.
      Evet kulaklar biraz dışa bükülmüş pozisyonda , bu benim dede ocağına gittiğim yaz mevsimlerinde At'ın boynuna ip geçirmeye çalışırken en çok gördüğüm kulak pozisyonudur :)
      Hatta bi defasında ipi boynuna geçirdim ,takımsız binmek için bi tur attırıp burnuna taktım,tam sırtına atlıyordum ki ; Ensemden büyük bir ısırık aldım , kulaklar aynı bu pozisyondaydı :)
      Evet balık avı şart bu aralar...

      Sil
    2. hayatımda ata hiç binmedim:)))
      sadece bir kez eşeğe bindim benimki hayal de bi sevgi sebebini bilmiyorum atlarla doğmuş gibiyim:9)))sevdiğimden çok araştırıyorum hepsi bu garip biraz ama...

      Sil
    3. Mutlaka ata binmelisiniz bu kadar seviyorken. Binmeden önceki At'a olan sevginiz , onun sırtına binip biraz gezindikten sonra aşka dönüşecek :) Size garanti veriyorum.

      Sil
    4. Bana üniversitedeki hocamı hatırlattınız.Affınıza sığınarak biraz gevezelik yapıcam ,hocamda at hayranıydı.Yetenekli herkese at resmi çizdirmiş odasına asmış garip biriydi, biz tanıştığımızda 92 yaşındaydı genelde odasından çıkmazdım oda neden geldiğimi çok iyi biliyordu ama ses etmezdi. Bir gün aramızda garip bi konuşma geçti ,hocam dedi ki ömrümde biri senin atlara baktığın gibi bana bakmış olsaydı ona köle olurdum ve ekledi bir de üstüne çıksan aşık olursun garanti veriyorum diye )))
      O zaman ona cevabım şöyle olmuştu .Birileri gözünün gördüğünü teninin dokunduğunu yada üstüne çıktıklarını sever(erkek zihniyeti çok gülmüştü)birileri de benim gibi gönlünün dokunduğunu, aşk senin tarif ettiğin gibiyse kalsın ben böyle yanmayı seviyorum demiştim çok güzel bir cevap yapıştırmıştı.:))))oda bana kalsın )))hayırlı günler….

      Sil
    5. :) Sizinki de güzel bir sevgi örneği aslında ; Atı zevkle kullanılan güzel bir canlı olduğu için değil , sadece yalın haliyle ''At'' olduğu için sevmiş gibisiniz ...
      Bir de At ile ilgili şöyle de bir durum var ; Hissiyatı yüksek hayvanlardır , uzun bir zaman sırtına binip koşturmazsan küser , enerjisi düşer ,bakışlarını kaçırır senden! yani İhmal edilmeye de gelemez ... Sırtından düşersen döner gelir, koca dudaklarıyla elbiseni geveler, seni kaldırmaya çalışır kendince .
      Yani demem o ki ; Gönlünün dokunduğu gibi , elin de ona dokunursa , boynunu okşarsan,onun koca yanağını yanağına dayarsan aranızda sıkı bir bağ oluşur ve onun enerjisi size de geçer ... Mevzu At oluca sabaha kadar konuşurum sanırım :)

      Sil
    6. Hz.Osman ın güzel bir sözü var der ki; Allah nasip etmiyeceği şeyi hayal ettirmezmiş.
      Bana sabretmek düşüyor elbet birgün olur İnşallah
      hocam vefat ettiğinden bu yana atlarla ilgili kimseyle konuşmamıştım bana çok iyi geldi.Allah sizden razı olsun sağlıcakla kalın ...

      Sil
    7. Hocanıza rahmetler dilerim , kendisi ölse de At sevgisinin kalanını size bırakmış...
      Ben de size teşekkür ederim ...

      Sil
  3. elinize ve zamanına sağlık)) çok iyi resim..

    YanıtlaSil