15 Mayıs 2013 Çarşamba

Zorunlu Tasarruf ...

Allah hiç bir aileyi aşsız , hiç bir babayı işsiz koymasın ... ( Resmi büyük görmek için tabildota tıklayınız )

14 yorum:

  1. aminn, anneleri de işsiz bırakmasın ama en çok babaları bırakmasın..

    YanıtlaSil
  2. Evet Merve işsizlik kötü bir şey, kadın erkek ayrımı yok aslında.Sadece toplumda babadan beklenti hep daha fazladır annelere nazaran.

    YanıtlaSil
  3. çok başarılı..ve tabi açlığın tasarruf bağlamında biraz da trajedisi bence..sevgili kürşat bi ara sanırım küskünlük vb. sebeplerle ara verdim dedin..yanlış okumadıysam..bence bu tarz şeylere hele bizim ülkemizde takılmamak lazım..bu tarz etkileyici ve karikatür sanatı adına güzel işlerin küskünlük vb şeylere takılmadan insanlara ulaşması gerekir..başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Oğuz abi,beğendiğine sevindim.
      Son 1 yıldan beri bazı sebeplerle karikatür çizmeyi bırakmıştım.Similar avcılığıyla geçinenlerden ziyade,bazı ''samimi zannettiğim'' arkadaşların facebook vs.de arkamdan yazışmaları beni soğutmuştu bu süre zarfında.İyi oldu ama bir bakıma...
      Şimdi tekrar çizmeye başladım,çok ta severek çiziyorum,arada yine similarlar çıkacak,bundan kuşkum yok! Bunu fırsata çevirip ''çizmekten çok laflamayı'' sevenlere de yine ekmek çıkacaktır,bundan da hiç kuşkum yok. Fakat bu arada şunu anladım ki ; Çok kısa süren bir tarama ile istediğin insanın karikatürlerinin similarlarını rahatça bulabiliyorsun(hatta bu konunun uzmanı olan o bir kaç kişinin düzineyi aşkın simiları birikti elimde) Bunu farketmem beni kendime getirdi.Demek ki istediklerininkini yayınlıyorlar.
      Kendi kişisel bloguma kazandığım ödülleri yazmam bile bazılarını rahatsız etmiş ve bunu da değerlendirmişler kendi aralarında :) Oysa ben blogumu arşiv olarak görüp, çizdiğim,yazdığım,alnımın teriyle kazandığım herşeyi noktası virgülüne kadar kaydediyorum buraya.

      Bir dokun bin ah işit gibi oldu biraz Oğuz abi ama toptan bir seferde hiç olmazsa anlatayım dedim :)
      Görüşmek üzere.



      Sil
    2. kürşat smilar konusu tartışma kültürünün olmadığı yerlerde pimi çekilmemiş bomba gibidir deyim yerindeyse.yayınlayan arkadaşlara da çokça söyledim..bu konu 2 ucu açık bir konu..sadece yayınlamak da yetmez..vetabi çizerlerarası gerginlikte mümkün bu konuda..sadece bu konuda soru sorduğum yayıncılık yapmadığım halde küfürlere varan yanıtlar da aldım.bu sorun değil bu düzeye inen kendini bağlar.smilar konusu bence gerçekten var ama bu salt yayınla olmaz..hele düello gibi smiların var..ben de de senin var tarzı hiç olmaz..
      ödüllerini yazmandan rahatsızlık duyanları ise anlamak zor..
      bunda ne var.
      konular uzun ama bir o kadarda kısa aslında
      karikatürsanatına değer katan herkes ayrım gözetmeden takdir edilse veya hak ettiği karşılıkları bulsa herşey belki daha güzel olur..
      bence asolalan üretmek ve karikatüre değer katmaktır gerisi boştur
      slm

      Sil
    3. Oğuz abi, son cümlende yazdığın ''bence asolalan üretmek ve karikatüre değer katmaktır gerisi boştur'' sözü aslında tümüyle diğer konuları ekarte eden çok güzel bir söz olmuş.
      Bizim ülkemizin ne yazık ki geleneğidir eksik aramak.
      Karikatür çok güzel bir sanat dalı , hem görsel,hem zihinsel olarak insanda tatmin duygusu yaratıp,düşünce paylaşımlarına sürüklüyor insanı..
      Güzel günler dilerim.

      Sil
    4. kürşat yazmak benim işim değil ama bu konuda şunu da yazayım..daha geniş açıdan pekçok şeye şöyle bakılsa belki herşey daha da doğru noktaya gider..mesela 20-30 sene sonra o onu dedi bu bunu dedi smilardı değildi mi hatırlanacak yoksa gerçekten akılda kalan üstdüzey karikatürler-albümler-kitaplar mı..?.keşke bu nokta daha fazla görülse..daha yeni.ödül paylaşılmaz dedim..hayır paylaşılır sebepleri şudur demek yerine itici-düzeysiz kaba laflarla saldırıya geçtiler..bu önemli mi hayır..kimler geldi kimler geçti bu karikatür dünyasından..eskilerin deyimiyle ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..o yüzden ben konuşmayı da yazmayı da çok beceremem.bu konuya ekleyeceğim yine tekrar ederek yazayım eskilerin bu güzel sözüdür ''AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ''..başarılarının ve güzel karikatürlerinin devamını dilerim kürşat..slm

      Sil
    5. Teşekkür ederim.
      Bize de 20-30 sene sonra dönüp arkaya bakıldığında güzel hatırlanmak için,sürekli çalışıp güzel karikatürler çizmek düşüyor...
      Görüşmek dileği ile.

      Sil
  4. Zihninizde canlananlar çizgilerle birleştiğinde ortaya harikalar çıkıyor her daim.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zeugma ,
      beğenilmek insanı daha da motive eden bir unsur..

      Sil
  5. Çizimlerinde ki ifadelerin ve karşıya aktardığın duygu yoğunluğu inanılmaz... Uzun süre bakamayacağım bir karikatürün daha... Ellerine ve beynine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. :) Sağol Burcu'cum.Beğenmen mutlu ediyor beni.

    YanıtlaSil